Ambien Mexico Online Zolpidem Cheapest Buy Ambien Zolpidem Uk Buy Ambien Cr Online

BDIH / COSMOS keurmerk

Het BDIH-keurmerk is in 2002 in Duitsland ingesteld en wordt gebruikt voor persoonlijke verzorgingsproducten en cosmetica. BDIH-gecertificeerde producten moeten aan de volgende normen voldoen:

  • De plantaardige grondstoffen zijn waar mogelijk van biologische teelt of gecontroleerde wildpluk
  • Alleen producten van levende dieren mogen gebruikt worden (dieren die biologisch gehouden worden)
  • Er wordt bewust afgezien van synthetische geur- en kleurstoffen (zoals parfum), siliconen, paraffine en andere aardolieproducten
  • Er is een lijst met grondstoffen (bijv. tensiden en emulgatoren) die slechts beperkt zijn toegestaan
    Doorstraling en genetische manipulatie van grondstoffen en eindproducten is niet toegestaan
  • Ter waarborging van de microbiologische veiligheid worden, naast natuurlijke conserveringsmiddelen, bepaalde natuuridentieke middelen toegestaan


Cosmos

Doordat er steeds meer vraag is naar herkenbaar gecertificeerde natuurcosmetica werken BDIH, Cosmebio, Ecocert, ICEA en Soil Assocation, sinds 2002 samen. Het resultaat is dat sinds 2017 COSMOS geïntroduceerd is als overkoepelend Europees keurmerk.

COSMOS staat voor Cosmetic Organic Standard en uniek aan het keurmerk is dat de percentages aan biologische ingrediënten duidelijk op het product vermeld worden. Voorlopig zullen de bestaande logos van BDIH, Cosmebio, Ecocert, ICEA en Soil Association aangevuld worden met de vermelding ‘Cosmos Organic’ of Cosmos Natural’. Langzaamaan zullen de oude logos verdwijnen.

Net als bij de andere keurmerken mogen de producten met het Cosmos-label en hun bestanddelen niet op dieren getest zijn. Ook niet toegestaan zijn synthetische geur-, kleur- en bewaarstoffen, genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en bestanddelen die afkomstig zijn van de petrochemie (zoals bijvoorbeeld paraffine en siliconen) of ingrediënten die ioniserende behandelingen ondergaan hebben.Verder moeten de toegelaten bestanddelen aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Zo mogen bestanddelen die een fysische bewerking hebben ondergaan niet afkomstig zijn van een dier als dat daarvoor geslacht moet worden. Andere dierlijke producten zijn wel toegestaan zoals bijvoorbeeld eieren, melk, honing en bijenwas. Bestanddelen die een scheikundige bewerking ondergaan hebben, moeten voldoen aan bepaalde eisen. Zo moeten ze biologisch afbreekbaar zijn in water en mogen ze niet giftig zijn voor het leven in dat water.